UG CENTAR ZA RAZVOJ DEČJIH POTENCIJALA - MOJ OLIGOFRENOLOG

 

 


Udruženje Centar za razvoj dečjih potencijala - Moj oligofrenolog postoji sa ciljem unapređenja položaja dece i mladih sa smetnjama u razvoju, edukacije građana, organizovanja aktivnosti rehabilitacije, kao i javnog zalaganja za promenu stavova i bolju prihvaćenost naše dece u društvenoj sredini.

STATUT UDRUŽENJA

 

 


 

Ko je defektolog-oligofrenolog?

Defektolog je osoba koja se bavi edukacijom i rehabilitacijom dece i odraslih sa smetnjama u razvoju.

Oligofrenolog je defektolog koji se bavi edukacijom, rehabilitacijom i profesionalnom orijentacijom dece i odraslih sa teškoćama u mentalnom razvoju. On dijagnostikuje određene kognitivne smetnje, kreira i sporovodi njihov tretman. 
Oligofrenolog je ostručen za rad sa decom i odraslima sa svim oblicima intelektualne ometenosti, Down-ovim sindromom, autizmom, specifičnim smetnjama u učenju...
Oligofrenolog radi u predškolskim ustanovama, domovima za decu i omladinu ometenu u razvoju, osnovnim i srednjim školama za decu sa smetnjama u razvoju, razvojnim savetovalištima, ali i pri redovnim osnovnim i srednjim školama kao stručni saradnik. 
Posao oligofrenologa od velikog je značaja kada je reč o ranom razvoju, opismenjavanju i sticanju navika učenja, samoposluživanja i radnih navika. 
Vaš oligofrenolog može Vam pomoći prilikom dijagnostikovanja smetnje u kognitivnom razvoju kod Vašeg deteta, upućivanja na pregled, tumačenja dobijenih rezultata, praćenja toka smetnje, tretmana, odabira pogodnog načina školovanja, kreiranja individualno obrazovnih planova i profesionalnog usmeravanja.
 

Zašto oligofrenolog?

Da, Vaše dete ima pravo na jednako obrazovanje, na školovanje sa vršnjacima u najbližoj školi, odlaske na rekreativne nastave i ekskurzije. Međutim, isto tako ima pravo i na najkvalitetniji pristup učenju i savladavanje svojih teškoća. 

Ukoliko Vam je potrebna pomoć u razgovorima sa učiteljima i nastavnicima, kreiranju pogodnog vida nastave i nastavnih sredstava za Vašeg mališana, individualnom podučavanju specifičnom za određeni vid smetnji,savetovanje ili želite da omogućite Vašem detetu da se maksimalno osamostali prilikom obavljanja dnevnih i životnih veština - tu je Vaš oligofrenolog. 

 

Polja našeg rada su navedena u daljem tekstu. Ukoliko Vam je neophodna podrška javite nam se na mail: mojoligofrenolog@yahoo.com 

  • Edukacija
  • Tretman (Rehabilitacija)
  • IOP
  • Profesionalna orijentacija
  • Didaktički materijal 

 

 


  

Možete nas pronaći na sledećim društvenim mrežama:

FACEBOOK

INSTAGRAM 

 

 

 

Udruženje trenutno sprovodi jedan neakreditovan seminar pod nazivom "Softver Boardmaker u funkciji školskih sadržaja". Seminar se sprovodi u saradnji sa master defektologom Petijević Aleksandrom.

 

 

Sve informacije o ovom i drugim seminarima možete dobiti putem mail adrese udruženja ili društvenih mreža.

Udruženje trenutno sprovodi jednu kampanju #različitostnesmeta (različitost ne smeta).

 


Sve informacije o ovoj i drugim kampanjama Centra za razvoj dečijih potencijala - Moj oligofrenolog možete dobiti putem mail adrese udruženja ili društvenih mreža.


Comments